Marokkaan speelt Jezus tijdens Passiespelen
Abbie Chalgoum uit Venlo zal de rol van Jezus op zich nemen tijdens de Passiespelen in Tegelen.
01 August 2013
shownieuws

Dat melden verschillende Nederlandse media. De dertig, in het dagelijks leven docent wiskunde en economie, werd door regisseur Cees Rullens uitgekozen voor de hoofdrol. De in Venlo woonachtige Marokkaanse Nederlander was eerder Prins Carnaval in Venlo. De volgende editie van de Passiespelen zal pas in 2015 plaatsvinden maar de keuze voor de hoofdrolspeler doet nu al stof opwaaien.

Rullens zegt echter blij te zijn over zijn keus voor Abbie uit een honderdtal andere kandidaten. Het theaterstuk waar tientallen theateramateurs aan meespelen zal op 10 mei 2015 plaatsvinden. Daarna voert de groep het stuk met Marokkaans tintje nog eens 25 keer uit.

Pers
Chalgoum is momenteel hot en dat zorgt voor veel aanvragen voor interviews. Stichting Passiespelen adviseert de Marokkaan om niet in te gaan op de verzoeken en dat doet hij dan ook. Een woordvoerder van de stichting liet weten dat Chalgoum zijn script moet lezen alvorens hij iets kan zeggen over zijn rol. Na de schoolvakanties mag de 33-jarige Chalgoum wel met de pers praten.

marokko
marokkaan
jezus
passiespelen
tegelen
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi