Voorkom voedselvergiftiging in Marokko
Het is zomer dus we gaan naar Marokko en eten daar veelal buiten.
cuisine

Voor de thuisblijvers geldt veel picknicken, barbecueën of doen lekker in de zon een hapje eten of drinken. Toch lopen elk jaar duizenden mensen een voedselvergiftiging op doordat eten niet goed is klaargemaakt of bewaard. Onderstaande tips van het Voedingscentrum helpen je om een voedselvergiftiging te voorkomen. Zeker voor hen die op vakantie gaan naar Marokko of andere landen. 

Hoe voorkom je dat je ziek wordt?
Ziet dat broodje of het versgeperste sap bij dat stalletje er wel heel appetijtelijk uit? Gebruik voor je tot aankoop overgaat vooral je zintuigen. Jij bent de keurmeester Als eten niet goed meer is, ruikt het vies en smaakt het niet lekker. Bij twijfel niet kopen dus, en zeker niet eten. Maar ook eten dat er prima uitziet, kan ziekmakende bacteriën bevatten.

Let daarom op de volgende zaken:
- Kijk naar het kraampje, keukengerei en de kok. Zien ze er schoon en fris uit?
- Koop bij voorkeur snacks en hapjes die worden klaargemaakt waar je bijstaat.
- Koop geen vlees dat aangebrand, rauw of niet goed gaar is.

Heet en koud
Wat koud hoort te zijn, moet ook echt koud zijn. Smoothies en salades mogen niet te lang in de zon staan. Ook bederfelijke etenswaren zoals vlees en snacks moeten goed gekoeld worden bewaard voor ze worden verhit of gebakken. Wat heet hoort te zijn, moet ook echt heet zijn.

Dat geldt voor je broodje kefta, maar ook voor vegetarische snacks zoals kaassoufflés, groentedumplings en vegaburgers. In eten dat lauw is maar heet hoort te zijn, kunnen bacteriën zich gemakkelijk en snel vermenigvuldigen. Twijfel je of het wel in orde is? Koop het niet en als je het gekocht hebt, gooi het dan weg.

marokko
zomer
voedselvergiftiging
eten
gezondheid
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi