Dounia Batma krijgt koninklijke onderscheiding, Marokko uit kritiek
Ter gelegenheid van de 50e verjaardag van de koning van Marokko hebben verschillende prominente figuren uit de showbizz een medaille gekregen.
23 August 2013
shownieuws

Mohammed VI deelde de speciale eer genaamd Wissam Al-Moukafa Al-Wataniya uit aan onder meer Dounia Batma, Mohamed Bajedoub, Haja Hamdaouia, Hamid Zahir en Najat Attabou. Van de meeste acteurs en zangers begrijpt het gros van de Marokkanen de speciale eer wel. Zij prijzen de bijdrage van de meesten van hen aan de Marokkaanse muziek- en filmindustrie. 

Rijzende ster Dounia Batma komt er minder genadig vanaf. Op social media vragen velen zich af: 'Wat heeft Dounia gedaan voor Marokko?'. Naast de kritiek was er ook een cynisch maar positiever geluid te horen: 'Zolang we geen pedofielen meer vrijlaten is Dounia Batma een nationale schat'. Mogelijk heeft haar verloving met een man uit de Golflanden haar imago geen goed gedaan.

Al met al was Batma dolgelukkig met haar onderscheiding. Ook andere gelukkigen kwamen voor de camera van de Marokkaanse televisie. Zij bedankten Mohammed VI voor de mooie onderscheiding en de eervolle dag.

marokko
dounia batma
najat aatabou
wissam al moukafa al wataniya
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi