Bizar: zwangere moeder wil met zoon trouwen
De man van Betty Mbereko overleed twaalf jaar geleden maar heeft het geluk inmiddels hervonden.
04 September 2013
lifestyle

Met het bovenstaande lijkt niets mis, ware het niet dat de vrouw al drie jaar een relatie heeft met de man die zij negen maanden droeg. De 40-jarige vrouw is zelfs zes maanden zwanger van haar 23-jarige zoon. Daarmee zal ze zowel oma als moeder van het kind worden. Hoewel de omgeving van de twee het gebeuren als schokkend ervaart willen de twee 'geliefden' hun liefde bewijzen.

Net als je denkt dat het verhaal niet schokkender kan zijn daar de trouwplannen die de twee met elkaar hebben. Een lokale rechtbank schrok toen de vrouw het verzoek indiende. In The Zimbabwe Mail doet ze haar verhaal. 

Genieten van geld
De vrouw zegt veel pijn en moeite gedaan te hebben om geld bij elkaar te schrapen om haar zoon naar school te sturen en succesvol te maken. Nu hij dat bereikt heeft zegt ze het recht te hebben om te profiteren van zijn geld. 'Laat me genieten van al mijn harde werk', zegt ze. 

Farai zegt op zijn beurt dat hij graag met zijn moeder wil trouwen. De bruidsschat die zijn overleden vader nooit kon afbetalen kan hij op deze manier aflossen. De stamoudste van het dorp verklaarde eveneens geschokt te zijn. Hij had klare taal voor het koppel: 'In het verleden zouden we hen gedood hebben, maar we zijn nu bang voor de politie', verklaarde hij.

Moeder en haar zoon kregen vervolgens de keus: huwelijk stoppen of het hazenpad nemen. Het verliefd stelletje koos voor de laatste optie.

zimbabwe
betty mbereko
farai
trouwen
relatie
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi