Talpa en RTL trekken aan de bel bij Ali B
Ali B is door Talpa en RTL Nederland verzocht voortaan beter na te denken voordat hij een commercial opneemt voor T-Mobile.
06 September 2013
shownieuws

De rapper is het gezicht van de Duitse telecomgigant, maar ook coach in The Voice of Holland, dat wordt gesponsord door de Britse concurrent Vodafone. In een op RTL 4 uitgezonden spot van T-Mobile werd een knipoog gemaakt naar de Talpa-talentenjacht. In een brief naar Ali's management wordt de rapper op het hart gedrukt in het vervolg te overleggen, zegt een Talpa-woordvoerder vrijdag tegen Novum Nieuws.

"Doe dit nou niet meer in het vervolg, overleg dit eerst met ons", is de boodschap. Ook is hem gevraagd om links naar het filmpje te verwijderen. "Voor zover ik weet is het hiermee klaar." RTL besloot de spot wel uit te zenden omdat die niet direct rond The Voice of Holland was te zien. "De commercial is niet uitgezonden in de reclameblokken rond The Voice of Holland, die zijn allemaal exclusief voor Vodafone", benadrukt een communicatieadviseur van RTL.

T-Mobile liet maandag weten een brief van Vodafone te hebben ontvangen waarin het bedrijf zijn beklag doet over de commercial. Een woordvoerder van Vodafone laat echter weten dat een dergelijke brief nooit is verstuurd. De Talpa-woordvoerder denkt het mogelijk gaat om een kopie van de brief die naar het management van Ali B is gegaan.

© Novum 2013
ali b
talpa
rtl
vodafone
t mobile
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi