Dit is het kookboek van het jaar
Het boek Echt Eten van Jonathan Karpathios heeft de publieksprijs van de Kookboek van het Jaar gewonnen.
De juryprijs ging naar Polpo van de Britse kok Russell Norman. De Nederlandse chef Karpathios won met veertig procent van de stemmen. Dat maakte de CPNB, die de prijzenregen mede-organiseert, donderdag bekend. Karpathios heeft een restaurant in Hoofddorp genaamd Vork en Mes.

In zijn boek Echt Eten gebruikt hij ingrediënten zonder kunstmatige toevoegingen. De prijzen werden uitgereikt in het Conservatorium Hotel in Amsterdam. De prijzenslag wordt georganiseerd door De Wonderneming. In het kookboek van Norman staan 140 eenvoudige recepten. De jury roemt het werk om zijn originaliteit.

"Door de prachtige foto's krijg je zin om alle gerechten meteen te gaan maken." Norman heeft een restaurant genaamd Polpo in de Londense wijk Soho.
© Novum 2013
echt eten
jonathan karpathios
russell norman
eten
voeding
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi