Japans eten behoort tot cultureel erfgoed
De traditionele Japanse keuken is door Unesco bestempeld tot cultureel erfgoed.
05 December 2013
cuisine

Dat heeft de VN-organisatie donderdag in Azerbeidzjan bekendgemaakt. De hommage aan een nationale keuken viel eerder alleen Frankrijk ten deel. Unesco heeft wel al eens gerechten uit Mexico en Turkije op de lijst met cultureel erfgoed geplaatst. Daar werd deze week de mediterrane dis aan toegevoegd - de traditie van het delen van voedsel en het samen eten.

De Japanse keuken, 'washoku', maakt volop gebruik van seizoensproducten, aldus Unesco, beschikt over een unieke smaak en wordt al eeuwenlang volgens bepaalde tradities gegeten. Japan hoopt vooral dat de erkenning leidt tot het waarborgen van washoku. De traditionele wijze van voedselbereiding verliest in het huidige tijdsbestek snel terrein aan fastfood en de westerse keukens.

© Novum 2013
japan
unesco
washoky
sushi
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi