Prinses Lalla Salma meest inspirerende vrouw
Voor de Arabische wereld is de prinses van Marokko de meest inspirerende vrouw. Dat blijkt uit een poll van de in Washington gevestigde Radio Sawa.
10 March 2014
lifestyle

De poll werd gehouden ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag. Op de website van de radiozender konden lezers kiezen tussen 10 vrouwen uit de Arabische wereld. Lalla Salma had in de koningin van Jordanië, de minister van Internationale Handel van de VAE, de minister van Communicatie van Bahrein en Dounia Batma geduchte concurrentes. De stemmers hebben gekozen en daaruit bleek dat Lalla Salma ontzettend populair is. 

Zij kreeg de helft van alle stemmen. Naast haar filantropische activiteiten beschouwen veel Marokkanen haar als de ambassadeur van de Marokkaanse vrouw. De prinses werd tweemaal gekozen als meest elegante vrouw onder koninginnen en prinsessen tijdens koninklijke bruiloften of ceremonies. Een van deze ceremonies was de inhuldiging van koning Willem-Alexander en koningin Maxima.

Na de bruiloft van prins William en Kate Middleton riepen lezers van het Brits blad Hello prinses Lalla Selma eveneens uit als meest elegante vrouw. 

marokko
lalla salma
mohammed vi
arabische wereld
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi