Baby's bewegen te weinig en krijgen te veel calorieën
Behalve jongeren en volwassenen blijken ook baby's en peuters te weinig lichaamsbeweging te krijgen en bevat hun voeding te veel calorieën.
22 April 2014
family

Dat zegt voorzitter van de Artsen Jeugdgezondheidszorg Nederland (AJN) Lucy Smit dinsdag in het AD. Smit maakt zich zorgen over het gebruik van bijvoorbeeld maxi-cosi's en wat zij noemt 'pyjamapapjes' voor het slapen. Het bestrijden van obesitas bij jongeren is volgens de voorzitter een van de grootste uitdagingen van de jeugdzorg. 

Ook consultatiebureaus moeten zich daar volgens haar mee bezig houden. Daarnaast zijn ouders zich volgens Smit onvoldoende bewust van het feit dat jonge kinderen vrij moeten kunnen bewegen om calorieën te verbranden. "Baby's moeten genoeg tijd in een box of op een boxkleed door kunnen brengen om met hun benen en armen te zwaaien of om te leren rollen." 

Dat leren ze volgens Smit niet als ze vastzitten in een 'maxi-cosi, wippertje of zo'n kuipje'. Ook moeten baby's en peuters niet wennen aan te veel eten of eten dat veel calorieën bevat. 

© Novum 2014
baby
lucy smit
gezondheid
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi