Bijzonder café moet mensen bij elkaar brengen in Marrakech
Mike Richardson is een Brit en bedacht een bijzonder concept om het cultureel erfgoed in Marrakech te behouden. Met zijn Café Clock wil hij bewoners bovendien dichter bij elkaar brengen.
29 April 2014
lifestyle

Zaterdag vond in het bijzijn van de Britse ambassadeur Clive Alderton en diens vrouw de officiële en drukbezochte opening plaats. De ambassadeur en zijn echtgenote genoten van een les Arabisch schrift, terwijl andere vrouwen ervoor kozen om henna te laten zetten op het grote terras op het dak. Dit deden de dames met een prachtig uitzicht en op slechts een paar minuten van de historische kasbah van Marrakech. 

Cultuur In een korte toespraak prees de ambassadeur Richardson voor het initiatief om een bijdrage te leveren aan de instandhouding van het erfgoed van Marrakech. Denk daarbij aan verhalenvertellers en traditionele kunsten op het Djemaa el Fna plein. Bovendien geldt het café als ontmoetingsplaats voor alle bewoners van Marrakech. Hij noemde het een ongewone en vooral Britse creatie. Richardson opende eerder een soortgelijk café in Fes. 

Verhalenvertellers Ook BBC-journalist Richard Hamiltoen wil de verhalenvertellers een nieuw podium bieden. Hij las het boek 'The Last Story Tellers of Marrakech' en kreeg hart voor de zaak. Deze traditie is door UNESCO een erkend fenomeen en dreigt te verdwijnen omdat er slechts 6 vertellers over zijn gebleven. Met nieuwe restaurantjes en kraampjes op het plein is er bovendien weinig animo voor de vertellers. 

Café Clock voorziet nu in het aanbieden van een podium voor deze bijzondere personen. Bovendien komt er een uniek programma om nieuwe verhalenvertellers te creëren. Ook een aantal jonge Marokkaanse meisjes worden opgeleid om in het Engels verhalen te vertellen in het café. 

Om het café in stijl te lanceren vertelde meesterverteller Haj Ahmed Ezzaghani een verhaal over Joha en de Koning. Sara Mouhi is een van de studenten en vertaalde het verhaal in het Engels. Volgens kenners is Café Clock nu al een geweldige toevoeging aan het sociale leven in Marrakech.

marokko
marrakech
mike richardson
cafe clock
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi