Australische zangers haalt woede Marokkanen op de hals
Een Australische zangeres heeft zich niet populair gemaakt bij een groot deel van de Marokkaanse bevolking.
14 May 2014
shownieuws

In 2007 bezocht de Australische zangeres Shelley Segal Marrakech en Essauira voor het eerst. Na haar bezoek aan Marokko besloot Segal een liedje te schrijven over Marokko en haar donkere kanten. De videoclip van haar nummer 'Morocco' werd onlangs opgenomen en online gezet, meldt MWN. De reacties op sociale media zijn overwegend negatief.

'Ik was geïnspireerd 'Morocco' te schrijven na mijn bezoek aan Marrakech en Essaouira', zegt Shelly in gesprek met een andere bron. 'Ik was helemaal onder indruk van de schoonheid van het land, het was zo kleurrijk en zorgeloos voor mij als toerist. Maar hoe langer ik er bleef, hoe meer ik de donkere kanten van het leven in Marokko leerde kennen.' Op basis hiervan schreef de zangeres Morocco.

De zangeres zingt onder meer over de drugshandel, armoede en de aanrandingen. Op 5 mei werd haar nummer op Youtube geplaatst, de reacties van voornamelijk Marokkanen zijn divers. Een deel van de Youtube-gebruikers is totaal niet te spreken over de nummer terwijl een ander deel juist positief is over het bespreekbaar maken van deze onderwerpen. De videoclip is in ieder geval al bijna 39.000 keer bekeken.  

Een kritische Marokkaan blijft kalm. 'Het is niet aan Shelly om de problemen, waar wij al aan werken, op te willen lossen.' Een ander persoon is juist dankbaar. 'Kom op mensen, dit zijn alleen enkele punten van wat er echt aan de hand is in ons land. Jullie zouden moeten leren dankjewel te zeggen in plaats van haar te beledigen.' Anderen zijn minder genuanceerd en maken haar uit voor 'racist' of 'dikke koe'.

zangeres
marokko
marrakech
armoede
seks
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi