Verborgen boodschap in jurkje van Primark
De 25-jarige Rebecca is blij als ze een leuk jurkje bij Primark weet te scoren. Ze schrikt echter als ze de jurk voor het eerst wil wassen.
26 June 2014
fashion

Wanneer Rebecca uit Gowerton (Swansea) het etiketje van het jurkje bekijkt, blijkt daar een toch wel confronterende boodschap in te staan: Gedwongen om uitputtende uren te werken'. De 25-jarige Britse heeft na het lezen van deze noodkreet gezworen het jurkje nooit meer te dragen. Ze is namelijk bang dat het kledingstuk onder slechte werkomstandigheden is gemaakt. Het kledingstuk kostte haar slechts 10 pond.

Nog niet eerder gehoord
De tekst is er duidelijk met de hand op genaaid. Wanneer Rebecca Primark belt voor uitleg, wordt na 15 minuten de verbinding verbroken. Een woordvoerder van de kledingketen laat weten dat ze nog niet eerder van zoiets hebben gehoord. Ze zouden het kledingstuk graag terug willen om onderzoek te doen.

Bangladesh
In 2011 stortte een fabriek in Bangladesh in. Daarbij kwamen ruim 1100 mensen om het leven. Primark is een van de bedrijven die kleding liet maken in dezelfde fabriek. De kledingketen doneerde ruim 5 miljoen euro aan een fonds om de slachtoffers en nabestaanden te compenseren.

primark
kleding
mode
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi