Burkini verboden in Marokkaans zwembad
In Marokko is controverse ontstaan door het besluit van twee zwembaden om bedekte vrouwen te weren.
25 August 2014
lifestyle

Eerst besloot het management van een hotel in El Jadida dat zwemmen met hoofddoek verboden is. In Marokko kiezen veel vrouwen ervoor om het water op te zoeken, maar dan wel op een bedekte manier. Toen de controverse nog niet was afgelopen gooide ook een zwembad in Marrakech de poorten dicht voor sportieve moslima's. Daar mogen vrouwen zelfs niet in de speciale 'burkini' het zwembad opzoeken. 

Dit om 'hygiënische redenen'. Veel Marokkanen reageerden vol verbazing, omdat de burkini gemaakt is van een speciale stof en vrouwen die bedekt willen zwemmen de kans moet geven om ook een duik te nemen. De maatregel is zelfs aangegeven op een poster in drie talen. Daarop staat luid en duidelijk 'Burkini niet toegestaan'. Verantwoordelijken voor het beleid zeggen dat de strenge maatregelen genomen is om hygiënische redenen. 

Abdelaziz Aftati van de islamitische PJD-partij stuurde een vernietigende brief naar minister van Toerisme Lahcen Haddad. Hij vroeg om uitleg voor de onaanvaardbare regel tegen de mensen en hun geloofsuiting.

marokko
burkini
islam
vakantie
marrakech
el jadida
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi