Wolf maakt kans op Europese filmprijs
De Nederlandse film Wolf van Jim Taihuttu maakt kans op een nominatie voor een European Film Award.
16 September 2014
shownieuws

Dat maakte de organisatie dinsdagmiddag bekend. Ook de directors cut van Nymphomaniac 1 en 2 van de Deense filmmaker Lars von Trier is in de race, evenals het Turks en Engels gesproken Winter Sleep, dat dit jaar in Cannes de Gouden Palm won. De European Film Academy en EFA Productions selecteerden vijftig films voor een nominatie voor de European Film Awards. 

Met films uit 31 landen toont de lijst de grote verscheidenheid van de Europese cinema. In de twintig landen met de meeste EFA-leden hebben de leden één film uit eigen land mogen selecteren. Een speciale EFA-commissie en enkele filmprofessionals hebben de lijst aangevuld. Uit deze selectie kiezen de meer dan drieduizend leden van de European Film Academy de komende weken de nominaties voor de categorieën beste Europese film, regisseur, acteur, actrice en scenarist. 

Een zevenkoppige jury bepaalt wie genomineerd worden in de categorieën beste Europese cinematografie, montage, productiondesign, kostuumontwerp, muziek en sound design. Hoeveel films uiteindelijk worden genomineerd is nog onduidelijk. De nominaties worden op 8 november bekendgemaakt tijdens het European Film Festival van Sevilla in Spanje. De EFA worden uitgereikt op 13 december in Riga in Letland. 

© Novum 2014
wolf
jim taihuttu
film
european film award
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi