Drie Marokkaanse vrouwen bij machtigste vrouwen Arabische wereld
In de lijst van Forbes '200 machtigste vrouwen in de Arabische wereld' staan drie vrouwen uit Marokko in de categorie 'familiebedrijven'.
16 September 2014
lifestyle

De drie Marokkaanse 'powervrouwen' zien we terug bij de eerste vijftig vrouwen van de meest invloedrijke Arabische vrouwen op dit gebied. Meriem Bensalah Chaqroun staat het hoogst van het drietal met een 15e plaats. Salwa Idrissi Akhannouch staat 18e en is CEO van Aksal Group. 

Nadia Kettani staat 49e en is het hoofd van de in Casablanca gevestigde International Law Firm Kettani. Het drietal zagen we samen met vijf andere vrouwen uit Marokko onlangs terug in de lijst met 25 meest invloedrijke Afrikaanse vrouwen. 

Arabische dominantie De lijst van de 200 machtigste Arabische vrouwen wordt aangevoerd door Raja Easa El Gurg, directrice van Easa Salah Al Gurg Group LLC. Ze wordt gevolgd door de Saudische Lubna Olayan, vicevoorzitter van de raad van CEO's van Olayan Financing Company. Mona Almoayyed uit Bahrein is ook directrice en staat op de derde plek. Almoayyed werkt bij YK Almoayyed & Sonds Group. 

Criteria De ranglijst werd uitgewerkt op basis van 7 criteria, namelijk de mate van kracht in deze positie, de jaren van professionele ervaring, de familie waartoe genomineerden toe behoren, media-interactie en online vaardigheden, het aantal jaren dat het bedrijf bestaat, het aantal landen waar de organisatie actief is en het aantal werknemers.

marokko
forbes
marokkaanse vrouwen
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi