Cheb Khaled woedend: 'Ik ben Marokkaan, het zijn niet jullie zaken'
Cheb Khaled is de aanhoudende kritiek spuugzat en heeft zich tijdens een concert in Algiers duidelijk geuit hierover.
10 December 2014
shownieuws

De zanger kreeg in augustus 2013 de Marokkaanse nationaliteit na een koninklijk besluit van Mohammed VI. Van Khaled is bekend dat hij nauwe banden heeft met het koninklijk huis in Marokko. Algerijnse media en burgers hebben sindsdien constant kritiek op het gaan en staan van Khaled. Toen de 'Koning van de Raï' optrad tijdens de bruiloft van prins Moulay Rachid ontstond er wederom een golf aan kritiek. 

'Dit moet voor eens en voor altijd opgelost worden', dacht Khaled waarschijnlijk tijdens een optreden in zijn vaderland Algerije. 'Ik ben Marokkaan en het zijn niet jullie zaken', zou hij tegen het publiek gezegd hebben. Dat meldt Hespress. De zanger uitte hiermee zijn gevoelens toen hij uitgejouwd werd bij het zingen van het lied Al Andalusi, dat Marokkaanse muziek bevat. 

Het publiek kon dit echter niet waarderen. Bij de bovenstaande uitspraak bleef het echter niet. Hij ging verder door te zeggen dat hij 'Marokkaan, Rabati en Oujdawi' is. Uiteraard was een deel van het publiek niet blij met deze uitingen. Khaled heeft altijd benadrukt dat hij Algerije niet vergeet en dat ook dat land 'gewoon' zijn land blijft. 

marokko
cheb khaled
algerije
moulay rachid
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi