Homo's woest op Dolce & Gabbana om afkeuren homo-ouderschap
Het iconische modeduo Dolce en Gabbana heeft zichzelf de woede van de internationale homogemeenschap op de hals gehaald.
16 March 2015
shownieuws

Het tweetal deed vrijdag een aantal uitspraken in een interview met het blad Panorama. Die uitspraken zijn slecht gevallen bij de meeste homo's, lesbiennes en biseksuelen. Zij stellen in het interview dat alleen heterokoppels kinderen zouden kunnen opvoeden. "Het enige goede gezin is een traditioneel gezien", zegt het duo. "Het leven moet zijn natuurlijke loop hebben. Voortplanting moet een daad van liefde zijn, niet iets met buisjes, zaad uit een catalogus of gehuurde baarmoeders." 

Eerder spraken de twee Italiaanse ontwerpers zich ook al uit tegen het homohuwelijk. De uitspraken zijn opmerkelijk omdat het tweetal zelf ook homoseksueel is. De nieuwe uitlatingen leidden zaterdag tot boze reacties van homoseksuelen en lesbiennes over de hele wereld. De hashtag #BoycottDolceGabbana was binnen een paar uur trending op Twitter. Diverse grote homo-organisaties hebben homo's, lesbiennes en biseksuelen opgeroepen geen kleren van het Italiaanse duo meer te kopen. 

"Wij gaan ons geld niet geven aan grote bedrijven die discriminatie bepleiten", meldde het Italiaanse COC in een verklaring. Het onderwerp kwam ter sprake in het interview omdat Dolce en Gabbana hun nieuwe wintercollectie opdragen aan moeders over de hele wereld. Dolmenico Dolce en Stefano Gabbana waren lange tijd behalve zakenpartners ook levenspartners. 

© Novum 2015
dolce en gabbana
gezin
familie
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi