Khadija komt koning Marokko op straat tegen: 'Wat een lieve man!'
De Marokkaanse monarch Mohammed VI is vaak in Frankrijk en in het bijzonder in Parijs te vinden. De kans dat je hem tegen het lijf loopt is echter miniem.
17 March 2015
lifestyle

Toch is er iemand die erover mee kan praten. Khadija woont in Nederland en vertrok naar Parijs voor een weekendje gezelligheid met vriendinnen en haar zus. Ze had nooit durven dromen dat ze daar een van de meest geliefde personen onder Marokkanen zou tegenkomen. Tegenover onze redactie doet Khadija haar verhaal. 'We waren in een winkelstraat pauze aan het houden na lang winkelen. Tijdens het kletsen zag ik ineens een man voorbij komen die me heel bekend voor kwam', begint Khadija haar relaas. 

Het blijkt Mohammed VI te zijn, die op z'n dooie akkertje door de Champs-Élysées liep. 'Voor ik het wist schreeuwde ik 'Malikkkkkk!!!', zegt Khadija. 'Twee vriendinnen renden naar de koning toe en voor we het wisten stond hij foto's te maken met een voorbijganger. Er ging van alles door me heen. Hoe moest ik hem groeten? Wat moet ik zeggen?'

De Marokkaanse uit Rotterdam besloot hem maar te omhelzen. 'Ik zei daarbij 'rak 3ziz 3lia bezaf'. Hij sprak Frans tegen ons maar toen hij eenmaal doorhad dat wij dat niet spraken schakelde hij over op Arabisch. Hij toonde veel interesse en vroeg wat we van Marokko vonden en of we weleens naar Marokko kwamen.' 

Vooral de zachte houding maakte indruk. 'Mijn liefde voor de koning was al erg groot, maar nu is dat alleen maar gegroeid. Hij is een oprechte, sympathieke en vooral een lieve man. Het is een droom die uitkwam, ik besef het nog steeds niet.' De foto van Khadija en haar zus bleven niet onopgemerkt. Internationale media kregen de foto's in handen en publiceerden deze gretig. 

Khadija sluit af: 'Vrienden en familie vroegen me of ik wel echt op de foto's sta. Vol trots zeg ik dat ik het inderdaad ben'.

marokko
mohammed vi
parijs
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi