Fes krijgt kunstmatig strand
De burgemeester van Fes, Hamid Chabat, heeft een droom: hij wil zijn stad een kunstmatig strand geven. Chabat heeft hiermee opnieuw een groots plan in uitvoering.
18 March 2015
lifestyle

Eerder bedacht hij een project om een replica van de Eiffeltoren op een rotonde in Fes te bouwen. De replica kwam er wel, maar zag er niet uit. Het gedrocht werd van de rotonde gezet en het verlies werd geïncasseerd. Chabat heeft nu een nieuw plan: de realisering van een kunstmatig strand van 120 miljoen driham. De gemeenteraad heeft al ingestemd en de aanbesteding is van start gegaan. 

Chabat lijkt alles uit de kast te trekken om een van de meest gewaagde verkiezingsbeloften na te komen. Volgens eerdere verklaringen van Chabat zouden de inwoners van Fes geen cent hoeven bij te dragen. Particuliere investeerders zouden de volledige kosten dekken, meldt Yabiladi.

Koninklijke woede Chabat is naast burgemeester ook leider van de Istiqlal-partij, een van de belangrijkste partijen van Marokko. Eerder beloofde hij al een replica van de Eiffeltoren van ongeveer twintig meter. In 2012 kwam de Marokkaanse Eiffeltoren er ook. Dat kostte honderdduizenden dirhams maar een paar weken later moest het plan weer de ijskast in. 

Niemand minder dan Mohammed VI zorgde ervoor dat de Eiffeltoren van de rotonde af ging. Chabat geeft echter niet op en komt opnieuw met een gedurfd plan. In aanvulling hierop is hij ook van plan een replica van de Arc de Triomphe uit Parijs neer te zetten. Ook dit is een droomplan van de burgemeester. Voorlopig komt dit plan alleen op bouwtekeningen tot leven.

marokko
travel
hamid chabat
fes
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi