Amsterdams Andalusisch Orkest komt met Andalus Voices, wees erbij!
Andalus Voices gaat op 25 april van start in De Meervaart (Amsterdam) en 26 april in Grounds (Rotterdam)! Een unieke kans om kennis te maken met de rijke muzikale traditie uit Andalusië.
14 April 2015
lifestyle


25 apr De Meervaart en 26 april Grounds

Van Arabo Andalus tot Jazz Andalus en van Flamenco tot Sefardi-Ladino. Op 25 april gaan we in Amsterdam met het programma, ‘Safar Andalus’ van start in De Meervaart, en hoe! Voor het eerst treedt Samira Kadiri, één van de beste vocalisten uit Marokko, in Nederland op. Als een echte detective gaat zij over de hele wereld op zoek naar eeuwenoude klassieke poëzie uit de tijd dat in Andalusië Moslims, Joden en Christenen naast elkaar leefden. 

Deze mooie teksten worden dan in de originele taal, zoals het verloren ‘Ladino’, door haar met een eigentijdse draai bezongen en geven ons een unieke kijk in een verleden dat haast vergeten is. Samira Kadiri neemt ook Nabil Akbib mee. Hij wordt gezien als de beste ‘sharqi’ violist die Marokko op dit moment kent. Op 26 april staat dit spektakel ook in Grounds (Rotterdam). 

Tijdens het eerste deel van de avond wordt Samira Kadiri begeleidt door het Ahaddaf Quartet, een viertal meesterlijke muzikanten die jazz met Latin en Arabo-Andalusische muziek combineren. Zij zullen de muziek die avond in een lekker klinkend jazz-jasje stoppen. Het tweede deel van de avond wordt Samira Kadiri omringd door ‘onze jongens’ van Het Amsterdams Andalusisch Orkest. 

Samen laten ze een herkenbare cocktail horen van spirituele (Sufi), klassieke (Tarab) en moderne (Chaabi) Andalusische muziek horen. Een uitbundig publiek gegarandeerd!   Alsof dat al niet genoeg was hebben we een dijk van een randprogramma. Het Faran Ensemble, een elegante spirituele trio uit het Midden Oosten en Centraal Azië verzorgen de kickoff. Ook zal 'onze' Karima el Fillali met haar gouden stem de zaal betoveren.  

Op 25 en 26 april start ‘Andalus Voices’. Wees er bij en koop je tickets op www.andalusvoices.nl!


25 apr De Meervaart en 26 april Grounds

marokko
andalus voices
andalusië
muziek
cultuur
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi