Marokkaanse heldin genomineerd voor hulp aan jongetje zonder gezicht
Iedereen kent de kleine Marokkaanse Yahya El Jabaly inmiddels wel. Hij werd zonder gezicht geboren. Zijn toekomst ziet er veel beter uit dankzij de hulp van Fatima Baraka.
07 July 2015
lifestyle

Yahya heeft inmiddels verschillende operaties achter de rug en begint er steeds meer als een normaal jongetje uit te zien. Fatima Baraka heeft ziel en zaligheid gestopt in het immense project. Zo haalde zij het jongetje met zijn ouders van Marokko naar Australië en kreeg ze verschillende artsen zo ver om de kleine Yahya te opereren.

Trots van Australië Voor haar immense inzet voor Yahya is ze nu genomineerd voor de prijs van 'Trots van Australië'. De prijs is in het leven geroepen voor hen die zich vrijwillig inzetten voor kinderen. Baraka reageert bescheiden: 'Ik heb dit allemaal niet gedaan om een prijs of erkenning te krijgen, maar het is leuk om te horen dat mensen je werk waarderen'. Ze wil het overigens niet alleen houden bij Yahya. 

Als hij geholpen is hoopt ze andere kinderen te kunnen helpen. Baraka gaat zich inzetten om een goed doel op poten te zetten dat zich inzet voor medische zorg aan kinderen in landen waar geen gezondheidszorg beschikbaar is.

marokko
fatima baraka
yahya el jabaly
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi