Nieuwe James Bond in Marokko: 'Was niet makkelijk' (video)
De langverwachte James Bond film Spectre is gisteravond in Amsterdam in première gegaan. Ook voor Marokko is dat een bijzonder moment.
29 October 2015
lifestyle

De film breekt nu al records en wordt dan ook gezien als een van de belangrijkste Hollywood-producties van dit jaar. Als je Hollywood zegt, zeg je ook vaak Marokko. Waarom? Filmregisseurs kiezen steeds vaker voor het Noord-Afrikaans land om te scènes op te nemen. Het Spectre-team was dit jaar in Marokko om in Tanger en Erfoud te filmen. 

Makkelijk was dat echter niet. In Tanger verliep alles vlekkeloos, maar in het zuiden van Marokko verliep dat toch iets anders. Toen de crew een scène met een schietpartij wilde opnemen kregen ze te maken met een natuurfenomeen. Een zandstorm van vijf uurtjes teisterde het team, waardoor de opnames noodgedwongen moesten stoppen. 

Chris Corbould is hoofd 'special effects' en spreekt zich in een vlog uit: 'In de woestijn werken zorgt voor uitdagingen. Het is een spectaculaire omgeving met schitterende zonsondergang, maar het is niet de makkelijkste plek om te werken'. 

marokko
james bond
spectre
erfoud
woestijn
hollywood
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi