Marokko organiseert 'Miss Fat' verkiezing
In Marokko organiseert men op 5 december een schoonheidswedstrijd met de naam 'Miss Fat Marokko'.
16 November 2015
lifestyle

Het is voor het eerst dat een dergelijke wedstrijd wordt georganiseerd voor Marokkaanse vrouwen. De naam klinkt voor sommigen wellicht kwetsend maar toch doen er tientallen vrouwen mee. Volgens MWN doen er dertig vrouwen mee aan de wedstrijd. Volgende week vinden de voorselecties plaats en daaruit moet blijken wie aan de finale mag meedoen', zegt Ali Merri van Zaki's Event, de organisator van de missverkiezing. 

Overgewicht Om mee te doen aan de schoonheidswedstrijd moeten kandidaten tussen de 18 en 30 jaar oud zijn, de Marokkaanse nationaliteit hebben en tenminste zes kilo overgewicht hebben. De organisatie hanteert daarbij het volgend model: iemand die 170 centimeter lang is moet minstens 76 kilogram wegen. 

De oprichter van Miss Fat Marokko is kledingontwerper Pascale Richard. Tegenover Huffington Post Maghreb reageert hij over de wedstrijd: 'Ik ben eigenlijk modeontwerper voor plus-sized vrouwen', begint hij. Richard zei dat hij tijdens zijn deelname aan Miss Fat Frankrijk het idee ontstond om ook in Marokko een dergelijke wedstrijd te houden. 

Thierry Fézard is de oprichter van de Franse versie en raadde hem aan het ook in Marokko te lanceren. 'Dus ik begon contact op te nemen met Marokkaanse vrouwen met overgewicht en die reageerden positief op mijn voorstel.'

marokko
miss fat
schoonheid
wedstrijd
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi