Marokko stelt toeristen gerust met vijf maatregelen
Als gevolg van de stijging van terreurdreigingen in Noord-Afrika heeft minister Lahcen Haddad maatregelen aangekondigd die toeristen gerust moeten stellen.
02 February 2016
reizen

Hoewel er in Marokko geen aanslagen zijn gepleegd en veel toeristen juist voor dit land kiezen vanwege de veiligheid wil Haddad geen risico's nemen. Het land heeft beleid om de stabiliteit en veiligheid in het land te waarborgen en heeft dat beleid constant in ontwikkeling. Om toeristen aan te moedigen ook gewoon in 2016 te komen heeft Haddad vijf punten opgenoemd ter bevordering van hun veiligheid. 

Het waakzaamheidsplan heet 'Hadar', meldt Akhbar Al Yaoum vandaag in de krant. Het beveiligingssysteem richt zich op gevoelige plaatsen in Marokko. De tweede maatregel is gericht op de ondersteuning van professionele toeristische eenheden. Zij krijgen een efficiënter identificatiesysteem. Het derde punt is gericht op de Marokkaanse grenzen. 

De vierde maatregel heeft te maken met veiligheid op de wegen en tot slot gaat de regering voorzien in meer blauw op straat in toeristische steden. De minister kondigde ook aan dat een communicatiecampagne bij de plannen hoort. Deze campagne moet in Europese landen draaien en Marokko als veilig land tonen. In 2016 verwacht hij 3% meer toeristen.

In het roerig en voor toerisme in Noord-Afrika desastreus jaar wist Marokko de schade beperkt te houden met een daling van slechts 1%.

marokko
veiligheid
terrorisme
lahcen haddad
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi