Oud Marokkaans huis Eddie Murphy en Cher voor 85 miljoen dollar te koop
De villa die Cher in de jaren zeventig ontwierp en liet bouwen in Beverly Hills staat te koop voor 85 miljoen dollar (75 miljoen euro). Dat meldt Variety.
11 June 2016
shownieuws

Cher liet na haar breuk met Sonny Bono een riante woning in Marokkaanse stijl met een oppervlakte van 929 vierkante meter neerzetten op een landgoed van 1,6 hectare. De villa telde zes slaapkamers, zes badkamers en had een fitnessruimte. Na bijna tien jaar was de zangeres het huis blijkbaar zat en verkocht ze het in 1988 voor 5,9 miljoen dollar (5,2 miljoen euro) aan Eddie Murphy.

Na twee jaar wilde Murphy er ook al weer vanaf. Het lukte de komiek pas vijf jaar later de villa te verkopen met een verlies van miljoenen. De woning wisselde toen nog een keer van eigenaar totdat het in 1997 in handen kwam van bouwmagnaat Raul Walters en zijn vrouw Vicki voor 6,4 miljoen dollar (5,6 miljoen euro).

De Walters kochten vier omliggende landgoederen waardoor het stuk land rondom het huis nu bijna 6,5 hectare groot is. De villa werd onder handen genomen en uitgebreid tot 1858 vierkante meter. Ook werden gastenverblijven, personeelsverblijven, een tennisbaan en een manege uit de grond gestampt. Vicki Walters gaf in 2000 toe dat ze alleen al acht tuinmannen in dienst had om het landgoed netjes te houden.

© ANP 2016
marokkaans
architectuur
cher
beverly hills
variety
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi