Nasrdin Dchar zamelt geld in voor 'diversiteitsparade'
Ieder1, een initiatief van acteur Nasrdin Dchar dat uitdraagt trots te zijn op de Nederlandse diversiteit, is een crowdfunding gestart voor een grote parade die op 25 september moet plaatsvinden.
12 July 2016
shownieuws

Het is de bedoeling dat die dag een grote stoet van Nederlanders die deze boodschap steunen door Amsterdam trekt, van de Bijlmer naar het Museumplein. Daar zullen vervolgens artiesten optreden en sprekers het woord voeren. Het initiatief is gestart uit groeiende zorgen over de manier waarop debatten over vluchtelingen, zwarte piet en integratie worden gevoerd en de groeiende verdeeldheid die dat in Nederland teweegbrengt. Ook ergert Ieder1 zich aan het gebrek aan nuance in deze discussies.

“We hopen op een groot feest waarin we de verschillen vieren”, legt Dchar uit. “Iedereen mag zich aansluiten. Het zou te gek zijn als bijvoorbeeld brassbands of fanfares mee willen lopen, of Marokkaanse dakka marrakchia.” Hij kan nog geen namen noemen van BN´ers die hebben toegezegd deel te nemen aan de tocht. Maar bekende mensen die hun steun aan Ieder1 hebben uitgesproken, zijn bijvoorbeeld Typhoon, Angela Groothuizen, Erwin Olaf, Birgit Schuurman en Hanna Verboom.

De organisatie heeft naar schatting 50.000 euro nodig om de parade vorm te geven. Het gaat dan bijvoorbeeld om het regelen van vergunningen, het inhuren van verkeersregelaars en het plaatsen van podia en technische apparatuur. In het eerste etmaal van de crowdfunding, die maandag van start ging, hebben al meer dan vijfhonderd mensen een bijdrage geleverd.

© ANP 2016
nasrdin dchar
crowdfunding
diversiteit
typhoon
marokkaan
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi