Nasrdin Dchar heeft rol in nieuwe dramaserie
Nasrdin Dchar en Fedja van Huêt hebben een rol te pakken in de nieuwe dramaserie De 12 van Oldenheim.
22 August 2016
shownieuws

Ook Michiel Nooter speelt een van de dorpsbewoners, net als Saskia Temmink. Dit heeft Videoland maandag aangekondigd. Vorige week werd al bekend dat Noortje Herlaar, Richard Groenendijk, Guy Clemens en Gaite Jansen deel uitmaken van de cast.Producent Endemol Shine begon onlangs in Harmelen met de opnames van de serie die RTL volgend jaar eerst op Videoland aanbiedt. De serie speelt zich af in het gemoedelijke dorp Oldenheim, waar de meeste families al generaties lang wonen en iedereen elkaar kent.

De serie is bedacht en geschreven door Lex Passchier. Tot nu was er weinig bekend over de verhaallijn, maar inmiddels is duidelijk dat de serie draait om twintig personages. Tijdens een zomerse nacht verdwijnt een zestienjarig meisje. Er volgt een grote zoekactie, maar zonder resultaat. Kort daarna verdwijnt een tweede inwoner van Oldenheim en daar blijft het niet bij.

De 12 van Oldenheim heeft een bovennatuurlijke sfeer, zoals in Amerikaanse series als Under the Dome en The Leftovers. Tegelijkertijd heeft de serie het karakter van een detectiveverhaal in een gesloten gemeenschap, omdat de kijker alle twintig personages kan wantrouwen.

© ANP 2016
nasrdin dchar
marokkaan
de 12 van oldenheim
fedja van huet
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi