China bouwt een themapark om moslim toeristen uit de hele wereld aan te trekken
China bouwt een themapark in de stad Yinchuan, 1000 km ten westen van de hoofdstad. Hiermee hoopt China dat het project een toeristische trekpleister wordt voor moslims uit de hele wereld.
15 January 2017
Reizen
Regeringsleiders willen ook de negatieve kijk op moslims in China veranderen. Het land wil ook haar internationale relaties met de Arabische wereld verbeteren.

Het themapark zal bestaan uit een moskeeachtig uitziend Gouden Paleis, hotels, een congrescentrum en voorzien van Arabische straatnamen en verkeersborden. Bezoekers kunnen er kennis maken met de etnische cultuur van de Hui-minderheid. De Hui Chinezen hangen, in tegenstelling tot de meeste andere Chinezen, het Islamitische geloof aan.  De ruim tien miljoen Hui zijn etnisch verwant aan Han-Chinezen, maar stammen af van Chinezen uit het oosten die door Arabieren tot de islam zijn bekeerd.

Parkbezoekers wordt verzocht hun schoenen uit te doen en vrouwen kunnen desgewenst een hoofddoek lenen. Het Hui Cultuurpark is onderdeel van het omvangrijke project Wereld Moslim Stad, waarvan de aanleg in 2012 is begonnen en dat in 2020 gereed moet zijn.  

Het pretpark moet gewone Chinezen met de Islam laten kennis maken op een manier zoals de Chinese overheid dat graag ziet: als een vredelievende en ordelijke religie binnen de Volksrepubliek die loyaal is aan de Staat en de partij.

china
moslims
reizigers
halal
themapark
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi