Toename moslim reizigers naar Taiwan
Taiwan is een eiland wat jaarlijks door zo’n 200.000 Islamitische reizigers bezocht worden. Het eiland is dan ook beoordeeld als 10e beste bestemming voor moslim reizigers.
22 January 2017
Reizen
Taiwan is een eiland wat ten oosten van het Chinese vasteland ligt, ten zuidwesten van Japan en ten noordoosten van de Filipijnen.

De Taipei Grote Moskee is de meest opvallende moskee in Taiwan en is ook de oudste en grootste moskee op het eiland. De Kaohsiung Moskee en de Tainan Moskee zijn een paar andere moskeeën in Taiwan. Er zijn tal van halal gecertificeerde restaurants verspreid over Taiwan. Als moslim reiziger kun je hier ook makkelijk herkennen waar je halal kunt eten. In bepaalde delen van Taiwan kan het wat moeilijker zijn om halal eetgelegenheden te vinden, waardoor de beste optie dan is om voor een vegetarisch restaurant te kiezen. Veel Taiwanezen zijn vegetarisch wat de zoektocht naar een goed vegetarisch restaurant niet zo moeilijk maakt. 

De Taiwan Tourism Board doet haar best om van Taiwan een moslimvriendelijk eiland te maken en dit gaat in een sneller tempo dan verwacht. In samenwerking met de Chinese Moslim Associatie heeft men in de afgelopen jaren kritisch gekeken naar het certificeren van restaurants en hotels die moslim vriendelijk zijn.
Meer dan honderd bedrijven zijn inmiddels halal gecertificeerd en worden ook om die reden bezocht. Islamitische gebedsruimtes zijn beschikbaar gesteld op Taoyuan International Airport, het treinstation Taichung en langs een aantal snelwegen. De Taiwanese overheid heeft 9 nationale parken en 13 nationale natuurgebieden opgericht om Taiwan's beste natuurlijke ecologische omgeving en culturele bezienswaardigheden te behouden. 
reistip
taiwan
moslim
reizigers
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi