Moslimvriendelijk toerisme wint marktaandeel in Spanje
Voor moslims heeft een land als Spanje steeds meer te bieden.
Reizen
Een rijk Islamitisch erfgoed, een groeiende halal voedselindustrie, en het verhogen van de inspanningen tussen hotels en toeristische organisaties om aan de behoeften van de Islamitische bezoekers tegemoet te komen maakt Spanje een aantrekkelijke bestemming voor de moslim reiziger.

Er zijn momenteel meer dan 300 bedrijven in Spanje die halal gecertificeerd zijn. Momenteel zijn er twee hotels die halal gecertificeerd zijn namelijk Alando Hotel Marbella en Melia International. De laatste is de grootste hotelketen van het land en de locatie in Cordoba heeft halal faciliteiten op de kamers voor haar gasten.

Alanda Hotel Marbella is een vier-sterren hotel gelegen op de Golden Mile van Marbella, op drie kilometer van Marbella Old Town Center en de nabijgelegen Andalusische provincies.
Het hotel beschikt over 199 kamers, met vijf suites en diverse voorzieningen en diensten, waaronder een zwembad, een restaurant, een café, een spa, een fitnessruimte en een wellnesscentrum. Het biedt halal voedsel en gebed faciliteiten in elke kamer.

In 2009 is het eerste halal toeristisch agentschap opgericht in Spanje. Een andere organisatie die zich richt op halal reizen in Spanje is Al Andalus Experienxe. Deze richt zich op reizen naar het mooie Andalusië en haar rijke geschiedenis.

Al met al genoeg inspanningen wat het de moeite waard maakt voor de moslim reiziger.

Bron: http://www.trip2orient.com/nl
reistip
halal toerisme
spanje
moslimvriendelijk
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi