De verborgen schatten van Bosnië-Herzegovina
Wie kent dat niet? Na urenlang te hebben gegoogled klap je teleurgesteld jouw laptop dicht. 'Toch maar niet op vakantie? Het is toch allemaal niet zoals ik verwacht had', zijn de zinnen die in je hoofd blijven rondspoken.
Reizen
Maar niet getreurd en laat ik je eens voorstellen aan het prachtige Bosnië-Herzegovina! Hierbij vijf redenen die je over de streep zullen trekken om dit prachtige land te bezoeken.

1. Islam
Wij kunnen ons in deze tijd geen één land voorstellen waar zich geen enkele moslim bevindt. Zo ook Bosnië-Herzegovina. Een land waar iets meer dan zestig procent van de bevolking moslim is. Dit houdt in dat er op bepaalde plekken diensten en producten worden verstrekt die islamitisch goedgekeurd zijn. Denk hierbij aan gebedsruimtes, en horecagelegenheden waar geen alcohol wordt schonken.

2. De natuur 
Qua natuur is Bosnië-Herzegovina rijk aan bergen. De bergachtige gebieden zijn geweldig voor wandel- en hikingtochten. Het Sutjeska National Park is het oudste natuurpark van Bosnië. Hier kun je samen of alleen heerlijk dwalen in de rustgevende en bloeiende natuur. Het natuurpark heeft ook een bezoekerscentrum waar men verschillende rondleidingen kan boeken. Vind je natuur echt geweldig en wil je de wonderen van Allah, Subhanahu wa ta'ala, met eigen ogen kunnen zien dan is Sutjeska National Park echt een aanrader. Bosnië-Herzegovina telt een paar natuurreservaten. Ben je sportief en houdt je wel van actie? Raften, wandelen, mountainbiken, vliegvissen en zwemmen zijn activiteiten die daar allemaal mogelijk zijn.

3. Gazi Husrev-Begmoskee 

In de hoofdstad Sarajevo bevindt zich de oudste en tevens ook de grootste moskee van Bosnië-Herzegovina. Deze moskee, de Gazi Husrev-Begmoskee genaamd, heeft kenmerken van de klassieke Ottomaanse architectuur. Prachtig om te bewonderen en het is uiteraard ook heel bijzonder om daar jouw gebeden op tijd te kunnen verrichten. 
Naast deze bekende moskee heb je de mogelijkheid om ook in andere moskeeën te bidden. De hoofdstad telt bijvoorbeeld maar liefst 120 moskeeën. 

4. Halal eten
Niets is meer frustrerend als heel de stad aflopen om ergens halal eten te kunnen bestellen. Zoals reeds is gezegd wonen veel moslims in Bosnië-Herzegovina. Waar moslims zijn, zijn ook Islamitisch goedgekeurde eettentjes. Men hoeft dus niet tig keer te vragen of iets halal is om vervolgens te moeten wachten op een eerlijk antwoord. Bosnië-Herzegovina heeft een gevarieerde keuken door de vele invloeden van andere landen. Men kan in Bosnië-Herzegovina veel lokale en regionale gerechten nuttigen. Voor ieder wat wils! 

5. Hospitaliteit en gezelligheid

Bosniërs zijn erg gezellige mensen. Waar je ook gaat, er zijn geheid mensen die je met een stralende glimlach op hun gezicht willen helpen. De hartelijke bevolking zal je het gevoel geven daar welkom te zijn. Je wordt daar gezien als een van hen en wordt niet behandeld als een buitenstaander. 

Niets is mooier dan even helemaal te ontstressen en bij te kunnen bijkomen van de hedendaagse hectiek. Dus lijkt het je leuk om te genieten van kristalheldere beken, een aangenaam klimaat, heerlijk eten en gezellige mensen? Dan raden wij je zeker aan om Bosnië-Herzegovina een bezoekje te brengen. 

Bron: http://www.trip2orient.com/nl
reistip
moslimtoerisme
bosnië-herzegovina
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi