Maryam Hassouni in KRO-serie Voetbalmaffia
Maryam Hassouni, Chiem Vreeken, Sallie Harmsen en Egbert-Jan Weeber spelen de hoofdrollen in de nieuwe KRO-NCRV-dramaserie Voetbalmaffia.
29 April 2017
shownieuws

De opnamen van de nieuwe serie beginnen volgende week in Deventer. De reeks is komend najaar te zien bij NPO3, zo maakte de omroep vrijdag bekend.

Voetbalmaffia vertelt over Johnny de Graaf (Vreeken), die speelt voor een Italiaanse voetbalclub. Hij woont met zijn vrouw Renate (Sallie Harmsen) en hun zoontje Sven in een mooie villa. Maar na een slechte periode en een conflict met de voorzitter van zijn club, wordt hij op de transferlijst gezet.

Langzaam verzeilt Johnny in de louche onderwereld van de sport, waar voetballers niet meer dan handelswaar zijn. Hij raakt de controle over zijn leven kwijt en hij moet keuzes maken die niets meer te maken hebben met zijn liefde voor de sport. Hassouni speelt een cultureel attaché van de Nederlandse ambassade die de export van Nederlandse voetbal-expertise wil bevorderen.

Opnames

De nieuwe reeks is geschreven door thrillerauteur Charles den Tex en wordt geregisseerd door Mark de Cloe (Mannenharten) en Iván López Núñez (Project Orpheus). De opnames vinden voor een groot deel plaats in het buitenland; zo wordt er gedraaid in België, Italië en Thailand. Producent van het project is Bing Film.

Volgens KRO-NCRV “zet Voetbalmaffia onze sterke traditie met series als Penoza en Vlucht HS13 voort". Van KRO-hit Penoza wordt komend najaar het allerlaatste seizoen uitgezonden.

© ANP 2017
maryam hassouni
voetbalmaffia
serie
kro
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi