Lekkere soepjes voor in de ramadan
Harira is vaak een niet weg te denken soep op de ramadan tafel, heb je af en toe zin in iets anders? Probeer deze soepjes eens.
11 June 2017
cuisine

Turkse linzensoep

Benodigdheden:

- 1 ui
- 1 wortel
- 1 aardappel
- 1 teentje knoflook
- 1 tomaat
- 250 gram rode linzen
- 1 liter water
- Een halve eetlepel komijnpoeder
- Peper en zout naar smaak
- 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:
1. Schil de wortel, aardappel, ui, tomaat en knoflook en snij alles in grove stukken.
2. Was de rode linzen goed en laat ze uitlekken in een vergiet.
3. Doe de olijfolie in een pan en leg alle gesneden groenten erin en laat het op zacht vuur kort bakken. Voeg nu de linzen eraan toe en laat het kort meebakken.
4. Voeg het water eraan toe en zat het op hoog vuur totdat het water kookt. Roer tussendoor zodat de groenten niet blijven plakken. Zet het vuur zachter en laat dit rustig koken totdat alles gaar is. Dit duurt ongeveer 30 minuten, roer af en toe door.
5. Neem nu de pan van het vuur en pureer alles met een staafmixer, leg het hierna nog 5 minuten terug op hoog vuur en roer het door.

Je soep is nu klaar, strooi er wat paprikapoeder over en serveer het met brood en een partje citroen.


Tomatensoep met een Italiaanse kruiden en gehaktballetjes

Benodigdheden:
- 1 ui
- 800 gram tomaten
- 1 kleine wortel
- Twee takjes bleekselderij
- 2 teentjes knoflook
- stukje verse gember
- 1 laurierblaadje
- 1 klein blikje tomatenpuree
- Een half theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 1,5 blokje tuinkruidenbouillon
- 1 theelepel suiker
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 100 gram gehakt
- 750 ml water
- peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:
1. Snij alle groente in middelmatige stukken
2. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur, voeg de knoflook en ui toe en fruit dit in 3 minuten glazig. Doe de gember, de bleekselderij en de wortel erbij en bak alles kort mee.
3. Voeg de tomaten, tomatenpuree, Italiaanse kruiden en bouillonblokjes toe, schenk er kokend water bij tot alles net onder staat. Doe het laurierblaadje erbij, kook de soep 15 minuten op laag vuur en haal het laurierblaadje eruit.
4. Voeg de suiker toe laat het even koken en haal de pan van het vuur.
5. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde soep.
6. Draai van het gehakt kleine bolletjes en doe deze in de pan soep en breng weer aan de kook totdat de gehaktballetjes gaar zijn.

Je soep is nu klaar, serveer het met warm stokbrood met kruidenboter.

ramadan
soep
harira
linzensoep
tomatensoep
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi