Nederland loopt voorop kwa internetgebruik
Nederlanders internetten het meest van alle Europeanen.
08 February 2008
lifestyle

De afgelopen drie maanden zat 84 procent van de Nederlandse bevolking minstens één keer online, meldt het Europese statistiekbureau Eurostat vrijdag. Ook wat internetwinkelen betreft loopt Nederland voorop. In de afgelopen twaalf maanden kocht 55 procent van de Nederlanders iets op internet. Samen met Deense internetgebruikers staan de Nederlandse surfers hiermee ook op deze lijst aan kop.

Ook internetbankieren is in Nederland verhoudingsgewijs populair. Ruim driekwart van de internetters gebruikt het internet ook om te bankieren. Hiermee staat Nederland op een derde plaats achter Finland en Estland. In Bulgarije en Roemenie bankieren internetters het minst online, respectievelijk vijf en zeven procent.
Eurostat heeft ook onderzocht hoeveel mensen last hebben van virussen. In Litouwen blijken de problemen het grootst te zijn: 41 procent van de internetgebruikers aldaar zegt last van een virus te hebben gehad. In Tsjechië lijken surfers het veiligst te zijn. Zeven procent heeft te kampen gehad met virussen, aldus Dag.nl.
Twaalf procent van de Europeanen durft geen producten via internet te bestellen uit angst voor creditcardfraude en uit privacyoverwegingen. Vooral Spaanse en Finse internetters laten zich hierdoor weerhouden van aankopen via internet.

Dertig procent van alle Europeanen tussen de 16 en 74 jaar zaten vorig jaar op internet. Twee jaar eerder was dit nog 24 procent.

internet nederland eurostat internetbankieren
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi