Verlaag de sterfterisico's rond zwangerschap en bevalling
Uitgeverij Eenvoudig Communiceren komt met een boek over zwangerschap en bevalling.
12 February 2008
lifestyle

De sterfterisico's rond zwangerschap en bevalling zijn bij allochtonen hoger. Een betere voorlichting kan bijdragen aan het verlagen van deze risico's. Uitgeverij Eenvoudig Communiceren komt daarom met een makkelijk te lezen boek over zwangerschap en bevalling. 

Babysterfte komt relatief vaker voor bij niet-westerse allochtonen dan bij autochtonen. Ook lopen allochtone vrouwen een verhoogd risico om tijdens de bevalling te overlijden. Verbetering van de communicatie en voorlichting draagt mogelijk bij aan een verlaging van deze verhoogde risico's. (Deze gegevens zijn afkomstig van verschillende onderzoeken over sterfte rond de geboorte, zie www.rivm.nl.) 

Zwanger zijn en bevallen is niet alleen geschikt voor mensen van buitenlandse afkomst, maar voor iedereen die reguliere zwangerschapsboeken te moeilijk vindt. Dit kunnen ook mensen zijn met een lees- of leerachterstand.

Het boek beschrijft in eenvoudige woorden wat er in het lichaam gebeurt tijdens de zwangerschap en bij de bevalling. Ook wordt beschreven welke verschijnselen normaal zijn en welke niet. Zo weten aanstaande moeders en vaders wanneer ze een arts of verloskundige moeten bellen, aldus EZPress.nl.

Zwanger zijn en bevallen begint met een voorwoord van Daphne Deckers. En neemt de lezer daarna stap voor stap mee door de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd. In iedere fase komt aan bod waar je mee te maken kunt krijgen: het bezoek aan de verloskundige, het regelen van kraamzorg, enzovoort. Moeilijke woorden als foliumzuur, baarmoedermond, placenta, indalen, vruchtwater en consultatiebureau staan uitgelegd in een woordenlijst.

De schrijfsters van het boek zijn Wilma van Os (seniorconsulent MEE Zuidoost Brabant, seksualiteit en relatievorming) en Marja van Deursen (verloskundige Deurne).

Zwanger zijn en bevallen is makkelijk te lezen. De zinnen zijn kort en de pagina's zijn overzichtelijk. Heldere tekeningen en foto's illustreren de tekst. Het boek heeft het keurmerk Gewone Taal en is geschikt voor mensen die moeite hebben met lezen of met de Nederlandse taal. Onder het motto 'lezen is voor iedereen' publiceert Uitgeverij Eenvoudig Communiceren al dertien jaar boeken en kranten voor mensen die lezen niet vanzelfsprekend vinden.

zwangerschap allochtonen vrouwen wilma van os marja van deursen
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi