Kinderfilm toch naar festival Cairo
De kinderfilm 'Waar is het paard van Sinterklaas?' wordt toch vertoond op het internationale festival voor kinderfilms in Caïro.
02 March 2008
lifestyle

Producent Michiel de Rooij kreeg zondagochtend een telefoontje van de directeur van het kinderfestival dat de film alsnog wordt toegelaten. "Ik denk dat dit een succes is van stille diplomatie van Buitenlandse Zaken", zegt een blij verraste De Rooij.

De Nederlandse film werd eerder geweerd op het festival, naar verluidt als reactie op de aankondiging van PVV-voorman Geert Wilders dat hij een film met kritiek op de koran zal uitbrengen. Donderdag meldde het ministerie van Buitenlandse Zaken dat Egypte om opheldering gevraagd zou worden, aldus Trouw.nl.

De directeur van het festival heeft gezegd dat de beslissing onder druk van Buitenlandse Zaken is genomen, vertelt De Rooij. "Ze is heel blij dat onze film alsnog wordt toegelaten. Waarschijnlijk heeft de toespraak van premier Jan Peter Balkenende van afgelopen vrijdag ook meegeholpen aan het positieve besluit." De CDA-leider nam toen in een verklaring namens het kabinet nog eens afstand van de veronderstelde inhoud van de film van Wilders, en vroeg de PVV-leider na te denken over zijn verantwoordelijkheden.

Het filmfestival voor kinderen gaat donderdag van start en duurt tot 13 maart.

kinderfilm egypte geert wilders michiel de rooij
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi