Boete voor directeur Al Jazeera
Tegen Al Jazeera zijn een aantal maatregelen genomen die erop wijzen dat de zender in Marokko niet langer welkom is.
Hassan Rachidi, de Nederlands-Marokkaanse directeur van Al Jazeera in Marokko, moet een boete betalen van 4.500 euro voor het opzettelijk verspreiden van valse informatie. Dit heeft de rechtbank in Rabat vrijdag bepaald. Rachidi gaat in hoger beroep, aldus Volkskrant.nl.

De Arabische nieuwszender had naar buiten gebracht dat tijdens onlusten in de Zuid-Marokkaanse havenstad Sidi Ifni op 7 juni doden waren gevallen. Al Jazeera baseerde zich op verklaringen van mensenrechtenorganisaties en getuigenissen ter plekke. De zender zond ook de ontkenning van de Marokkaanse autoriteiten uit, maar werd niettemin voor de rechter gedaagd.

Tegen Al Jazeera zijn een aantal maatregelen genomen die erop wijzen dat de zender in Marokko niet langer welkom is. De minister van Communicatie nam Rachidi’s perskaart af, waardoor hij in Marokko niet langer journalistiek kan bedrijven. Rachidi gaat via de rechter zijn kaart terug proberen te krijgen. Bovendien mag het veelbekeken programma Journal du Maghreb niet langer via Rabat worden uitgezonden.
marokko al jazeera sidi ifni hassan rachidi journal du maghreb
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi