Maryam Hassouni bekroond op filmfestival VS
Maryam Hassouni is een van de Rising Stars van het Hamptons International Film Festival in New York.
Samen met de Duitse Hannah Herzsprung en de Roemeense Anamaria Marinca, die samen met Hassouni een van de Shooting Stars was op het filmfestival van Berlijn, wordt ze tijdens het evenement in de schijnwerpers gezet.

Het New Yorkse festival kiest ieder jaar drie Noord-Amerikaanse acteurs en actrices die in eigen land bekend zijn en bezig zijn internationaal door te breken. Dit jaar zijn er voor het eerst ook drie Europese actrices voor de titel uitgekozen. Samen met de Noord-Amerikaanse Rising Stars Jake Abel, Kate Mara en Taylor Kitsch worden de jonge talenten begeleid door Academy Award-winnaar Frances McDormand, aldus Depers.nl.

De speelfilm 'Dunya & Desie', waarin Hassouni de hoofdrol speelt, wordt tijdens het filmfestijn vertoond in de categorie World Cinema Features.
 
De 23-jarige actrice werd bekend als Dunya in de televisieserie Dunya & Desie en de gelijknamige film die afgelopen zomer in de Nederlandse bioscopen te zien was. In 2005 speelde ze naast Jacob Derwig in de telefilm 'Offers'. Daarvoor kreeg ze een Emmy Award voor beste actrice.
maryam hassouni hamptons international film festival in new york
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi