Nieuwe sporthoofddoeken voor moslima's
Het merk Capsters heeft drie nieuwe modellen sporthoofddoeken ontwikkeld: de Capsters Runner, Swim en Team.

De modellen zijn geinspireert op de vraag van moslima's over de hele wereld die graag willen sporten, maar de hoofddoek daarbij als een belemmering ervaren. Zij zijn op zoek naar een hoofddoek die zowel comfortabel als veilig is, aldus fashionunited.be.

Capsters maakt deel uit van de collectie van het Museum of Modern Art in New York en heeft in Japan de 'Good Design Award' ontvangen. Capsters designer Cindy van den Bremen: ''We ontwerpen hoofddoeken vanuit de overtuiging dat je vrij moet zijn in je keuze of je jezelf wilt bedekken of niet. We vinden het belangrijk dat vrouwen met een hoofddoek, net als ieder ander, de ruimte krijgen om te kunnen sporten. En dat de hoofddoek daarbij geen belemmering vormt''.

Team is bedoeld voor teamsporten en is voorzien van een klittenbandsluiting waardoor hij eenvoudig los te trekken is bij mogelijk gevaarlijke situaties. Voor intensieve sporten waarbij veel gezweet wordt, is er de Capsters Runner, gemaakt van ademende en lichtgewicht stof. Het model Swim is gemaakt van lycra. Naast bestellingen uit Nederland komen er in Eindhoven dagelijks bestellingen uit de hele wereld binnen uit landen als Groot-Brittannie, Duitsland maar ook uit de VS, Canada en Maleisie, Indonesie, Dubai en de Malediven. ''Dat bevestigt hoe universeel de behoefte is aan een sporthoofddoek'', aldus Van den Bremene

moslima hoofddoek sport capsters museum of modern art
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi