Mannen stropen mouwen op
Mannen vullen anno 2010 ongeveer 13 uur per week met het huishouden, zo’n 676 uur per jaar.
Ondergewaardeerd
Weinig vrouwen zullen toegeven dat mannen ook maar een vin verroeren wanneer het gaat om het huishouden, maar uit onderzoek blijkt dat mannen wel meer doen dan lui op de bank liggen. Uit het onderzoek dat Dove uitvoerde onder 1000 mannen, blijkt dat mannen wel zeker aan de schoonmaak doen. Sterker nog, mannen schijnen hiervoor nauwelijks waardering te krijgen en hebben het idee dat vrouwen niet eens doorhebben wat ze allemaal doen. Ruim de helft van de ondervraagden vindt dan ook dat vrouwen meer opscheppen over wat zij allemaal doen in het huishouden.

Klusjes
De dertien uur die mannen wekelijks besteden aan klusjes, worden verdeeld over het huishouden, klussen en de kinderen. Het vaakst zetten ze het vuilnis buiten (85 procent), brengen ze boodschappen naar binnen (80 procent) of doen ze de wekelijkse boodschappen (78 procent). De meer vermoeiende taken worden minder door de mannen gedaan. Zestig procent doet geregeld de was en schrobt de badkamer en ruim de helft van de ondervraagde mannen doet het strijkwerk.

Stereotype
Paul Connell, brandmanager voor Dove Men+Care, vertelt dat het stereotype dat mannen niets doen in huis niet langer accuraat is. “Ons onderzoek toont aan dat moderne mannen zich vaker laten horen als het gaat om hun bijdrage aan het huishouden”, aldus Connell.

Bron: Nu.nl
huishouden
mannen
schoonmaken
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi