Kledingkeuze zorgt voor pesten
Kledingkeuze blijkt de meest voorkomende reden te zijn om medeleerlingen te pesten.
Dit blijkt uit onderzoek van de British Council op 47 scholen in negen landen. 47 procent van de Nederlandse leerlingen zegt dat scholieren op hun school vooral worden gepest om de kleding die zij dragen.

Pestweb.nl
Fleur de Jong van Pestweb.nl, het centrum voor advies en ondersteuning bij pesten op school, is verbaasd over het hoge percentage. ''Wij houden niet bij om welke redenen kinderen precies worden gepest, omdat die eigenlijk niet te definiëren zijn. Het is ook niet zo dat met bepaalde (merk)kleding het pesten kan worden voorkomen. Meestal is het een combinatie van factoren, ook bij de pestkoppen zelf, dat leidt tot pestgedrag'', aldus de Jong.

Factoren
Andere factoren die pesten uitlokken in Nederland zijn taalgebruik (8 procent), huidskleur (9 procent), religie (10procent), te groot, te dik of te dun (41 procent), en seksuele voorkeur (21 procent).

Onderzoek
Het onderzoek is in Groot Brittannie, Nederland, Duitsland, Belgie, Portugal, Spanje, Italie en Malta uitgevoerd. Van alle participerende landen samen zegt 34 procent van de leerlingen dat kledingkeuze tot pesten kan leiden. Op één in Europa staat de seksuele geaardheid (46 procent).

Bron: nu.nl
pesten kleding british council fleur de jong
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi