'Hoge hakken maken geen indruk op mannen'
Vrouwen die denken dat ze met killer heels aandacht trekken van mannen, slaan de plank mis.
 Experts van de Northumbria University leiden dat af van de reacties van mannen, die keken naar het loopje van een vrouw.

De deelnemers aan het onderzoek werd gevraagd te kijken naar lopende vrouwen die hakken dan wel platte schoenen droegen. De mannen konden echter niet zien welke soort schoenen de vrouwen aan hun voeten geschoven hadden, aldus de Daily Mail woensdag.
Gelet werd op verandering in postuur, de illusie van langere benen en een uitstekend achterwerk, effecten van hakken die tot de mannelijke verbeelding zouden moeten spreken. Dit bleek echter niet het geval: de heren konden niet zeggen of de dame in kwestie stiletto's of flatjes droeg.

Aantrekkelijke signalen
De bevindingen maken deel uit van een groter onderzoeksproject dat de aantrekkelijkheid van zaken als lopen en dansen tot onderwerp heeft. Volgens psycholoog Nick Neave zijn dergelijke gedragingen hoofdrolspelend in het kiezen van een partner, maar volgens hem weet men daar wetenschappelijk nog te weinig vanaf.
De onderzoekers hebben ook gekeken naar wat vrouwen van mannen vinden als ze dansen en vice versa. Neave stelt nu dat dansbewegingen signalen kunnen uitzenden die laten zien wat de sekskwaliteiten zijn van de man.

Ook kunnen er 'eerlijke signalen' als leeftijd, personaliteit en gezondheid mee ontdekt worden, aldus nu.nl.
vrouwen hoge hakken mannen indruk northumbria university
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi