Nabila Marhaben te gast bij Pauw en Witteman
De Nederlandse actrice Nabila Marhaben is een superster in Marokko.
Zij speelt een hoofdrol in de comedyserie Yak Hna Jirane (The Neighbours). De serie die begin november van start ging in Marokko is de afgelopen weken uitgegroeid tot een onverwachte hit die dagelijks zo’n 35 miljoen kijkers trekt. De makers maakten maandag op het Filmfestival van Marrakesh bekend dat de opnames voor het tweede seizoen in januari van start gaan. Nabila Marhaben vertelt vanavond over het succes van de serie.

De serie gaat over een stel vrienden, dat in een flatgebouw in Casablanca woont. Nabila Marhaben speelt Mimi, een Nederlands-Marokkaanse vrouw. Eerder dit jaar deed zij auditie in Amsterdam voor de rol. De actrice kan in Marokko niet meer zonder petje op straat omdat zij continue wordt aangesproken voor handtekeningen en foto’s. Naast Marokkaanse kijkers trekt de serie ook publiek uit andere Islamitische landen als Dubai, Qatar, Saudi-Arabië en Libanon. Volgens Marhaben is de serie qua populariteit te vergelijken met een Amerikaanse televisiehit als Friends.

Nabila Marhaben was in Nederland eerder te zien in de serie AlexFM en de film Hitte/Harara. Zij presenteerde ook de Kids Top 20 op zender Jetix. In 2006 werd Marhaben uitgeroepen tot de eerste Miss Marokko Nederland.

Bekijk hier het gesprek met Pauw en Witteman.
nabila marhaben
pauw en witteman
yak hna jirane
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi