Mannen veroorzaken vaakst ruzie
Onderzoek wijst uit dat vooral de mannen ruzies veroorzaken.
Zij voelen eerder woede en minachting. Komt het tot een ruzie, dan raken vrouwen sneller van slag.Dat blijkt uit onderzoek van psychologen van de universiteit van Granada. Zij analyseerden het gedrag van stellen die ruzie maken. Voor het onderzoek werden vijf situaties geschetst waarbij koppels ruzie krijgen. Daarbij werd gekeken hoe mannen en vrouwen op elkaar reageren. Over het algemeen tonen vrouwen zich emotioneler na een ruzie.

Als mannen hun partner oneerbiedig behandelen, voelen vrouwen zich zeer ongelukkig. Is er fysieke agressie tijdens een ruzie, dan neemt vooral bij vrouwen de ontgoocheling toe. Ook als de partner zijn stem verheft, voelt een vrouwen zich verdrietiger. Neemt de man het niet zo nauw met de waarheid om zijn gelijk te halen, dan voelen vrouwen zich triest. De mannen schamen zich voor hun gedrag nauwelijks.

Volgens de onderzoekers spelen de sociaal-maatschappelijke verwachtingen van mannen en vrouwen en het sekseverschil een belangrijke rol. Er zijn nog altijd bepaalde verwachtingen als het gaat om de manier waarop mannen en vrouwen zich horen te gedragen ten tijde van een ruzie.


Bron: AD
mannen vrouwen relatie uni granada
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi