Angelina Jolie wil met nieuwe film aandacht voor Syrië
Angelina Jolie hoopt dat haar regiedebuut In the Land of Blood and Honey de situatie in Syrië kan veranderen.

"Ik ben tevreden met de film en geloof dat het belangrijkste doel - dat de politiek iets doet aan de wantoestanden - heel tijdsgevoelig is, zeker met de ontwikkelingen in Syrië."  De 36-jarige Jolie hoopt dat haar film de internationale gemeenschap aanspoort om meer aandacht te besteden aan de wreedheden in Syrië. De Hollywoodster is in de Bosnische hoofdstad Sarajevo waar haar film dinsdagavond in première ging. "Dat ik deze film nu met jullie kan delen, betekent veel voor me", zei de actrice geëmotioneerd.

In the Land of Blood and Honey gaat over een liefde tussen een Serviër en een Bosnische die door de oorlog wordt vernietigd. Jolie verwerpt de kritiek dat haar film anti-Servisch zou zijn. "Als deze film iemand als schuldige aanwijst, is het de internationale gemeenschap," zegt de regisseuse die zich tevens inzet voor de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties.
 
Toch wordt In the Land of Blood and Honey niet vertoond in Servië. "Er is gewoon geen interesse in de film hier", zegt de distributeur die verantwoordelijk is voor het Servische deel van Bosnië. "Het feit dat Serven als slechteriken worden neergezet is de reden", gaat hij verder. "De film is waardeloos, ik heb hem gezien en hij heeft slechte kritieken gekregen."

© NOVUM 2012
jolie
servie
film
bosnië
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi