Onderzoek naar slechte behandeling Turkse zanger
Demissionair minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal (VVD) 'betreurt' het vertrek van de Turkse zanger Arif Sag van Schiphol afgelopen weekend.
De consul-generaal in Istanbul gaat contact opnemen met de zanger om uitleg te geven over de situatie. Dat liet de minister woensdag weten na afloop van de ministerraad. Het is nog onduidelijk of Rosenthal namens Nederland excuses zal aanbieden aan de zanger, zoals de PvdA en SP eisen. Volgens Rosenthal gaan de marechaussee en het ministerie van Veiligheid en Justitie onderzoeken wat zich precies heeft afgespeeld. De uitleg die de consul-generaal aan Sag zal geven wordt daar op afgestemd.

De Turkse zanger werd bij aankomst in Nederland lange tijd ondervraagd door de marechaussee. Hij vond dit beledigend en vertrok daarom terug naar Turkije zonder het geplande optreden te geven in het kader van vierhonderd jaar betrekkingen tussen Nederland en Turkije. Volgens Rosenthal moet dit voorval los worden gezien van eerdere incidenten rondom de viering.
© NOVUM 2012
rosenthal
arif sag
schiphol
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi