HEMA verkoopt hoofddoeken: 'Nederland anders dan België'
Marokko.nl vroeg de Nederlandse keten om een verklaring.

Op social media circuleert vandaag een foto van een HEMA filiaal in Almere die hoofddoeken verkoopt. Een opmerkelijke zet, gezien de controverse die is ontstaan nadat een Belgische moslima door HEMA werd ontslagen nadat zij de hoofddoek ging dragen. Marokko.nl was benieuwd naar het motief van HEMA en belde met de persvoorlichter. Wij vroegen haar waarom HEMA het ene moment een vrouw met hoofddoek ontslaat en het ander moment hoofddoeken verkoopt voor een riante prijs.

'Laat ik vooropstellen dat de gebruiken in Nederland en België anders zijn zoals de gebruiken in elk land verschillen. In Nederland kunnen vrouwen met hoofddoek bij ons werken omdat de werkkleding daarop aansluit wat in België niet het geval is', zo reageerde HEMA. Het punt gaat echter niet om een verschil dat in Nederland en België of in West-Europa merkbaar is: namelijk personeel met hoofddoekjes. Toch blijft de vraag waarom HEMA de hoofddoek verkoopt: 'Wij verkopen de hoofddoek alleen in Nederland en denken dat het artikel goed aansluit bij ons assortiment en de doelgroep'.

Ook maakte de woordvoerder bekend dat de hoofddoeken binnenkort voor 9,95 en 13,50  in alle filialen van de HEMA in Nederland te koop zijn. Wij vroegen overigens ook waarom de prijzen zo hoog gemaakt zijn: 'Er is goed onderzoek gedaan naar de prijzen. Ik wil benadrukken dat het hoofddoeken zijn waar geen speld aan te pas komt'.

Op social media is de discussie inmiddels losgebarsten. Getuigd de keus om hoofddoeken te verkopen in Nederland niet van minachting tegenover Belgische moslima's omdat zij als personeel niet welkom zijn? De HEMA denkt in ieder geval van niet.

hema
hoofddoek
belgië
nederland
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi