Onmisbare tips voor het gebruik van mascara
Je blik wordt meteen intenser als je een vleugje mascara aanbrengt op je wimpers.
Al mag je nooit te snel of te chaotisch aan de slag gaan met het beautyproduct, want dan trap je misschien wel in een van deze valkuilen.

Te veel laagjes
Als je een dramatische blik wil creëren, breng dan geen vijf laagjes boven elkaar aan. Mascara droogt immers snel. Breng je toch te veel laagjes aan, dan stijgt de kans op ontsierende klonters. Beperk je tot maximum twee lagen of koop een mascara die speciaal werd ontworpen voor dat drama-effect.

Borstel draaien
Draai en duw niet met het borsteltje tot je vindt dat er genoeg mascara aan hangt. Hierdoor komt er te veel lucht in het flesje, wat klontervorming bevordert. Bovendien is de kans groot dat je de klonters even later op je wimpers legt en de mascara in de vuilnisbak kiepert.

Te lang bewaren
Kan je je niet herinneren wanneer je jouw mascara hebt gekocht? Gooi hem dan weg: de bacteriën in een te oud flesje kunnen roodheid en jeuk aan je ogen veroorzaken.

Niet bij de wortel
Als je begint met mascara aan te brengen in het midden van je wimpers, lijken ze zelder langer. Probeer het product steeds vanaf de wortel aan te brengen met een zigzagbeweging voor het mooiste resultaat.

Te hard drukken
Druk niet te hard op je mascaraborsteltje, op die manier maak je kleine vlekjes op je oogleden, waardoor het lijkt alsof je je opgemaakt hebt in de auto. Gebeurt het toch, drenk dan een oorstokje in wat ontschminker en maak je huid mascaravrij.
© Nieuwsblad 2013
mascara
vrouw
mode
verzorging
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi