Hierop beoordelen mannen de vrouwen het meest
Vrouwen vergissen zich vaak in hetgeen mannen daadwerkelijk belangrijk vinden.
Vooral die futloze, volumeloze of 'elektrische' haren gooien regelmatig roet in het eten. Dankzij een grootschalige enquête weten we nu gelukkig dat we hieraan niet langer onze tijd moeten verdoen. Niet ons kapsel, maar wel onze tanden zorgen er immers voor of de interesse van een man al dan niet wordt opgewekt. Het is de Amerikaanse datingsite match.com die singles eindelijk uit hun lijden verlost.

Zij voerden een enquête uit bij meer dan 5.000 alleenstaande personen en duizend getrouwde koppels. Er werd hen gevraagd wat zij het belangrijkste vonden bij een eerste date. Daarnaast moesten ze nog vragen beantwoorden over de ervaringen die ze al hebben opgedaan, hun persoonlijke voorkeuren en avonturen. Vervolgens stelden de onderzoeksverantwoordelijken een top samen met kenmerken waarop mannen ons het vaakst beoordelen.

Uiterlijk is belangrijk
Laten we misschien met het minst verrassende nieuws van start gaan: de helft van de criteria was natuurlijk gebaseerd op ons uiterlijk (cliché, cliché). Máár, nu komt het, het zijn niet onze haren, vrouwelijke lichaamsdelen noch andere typische vrouwelijke pijnpuntjes waaraan mannen het meeste belang hechten, maar wel... onze tanden, aldus 58 procent van de mannelijke deelnemers.

Jammer, maar helaas, onze haren (51 procent) en kleren (45 procent) vervolledigen de top drie. Ook vrouwen (71 procent) vinden een mooi, verzorgd en gezond gebit het belangrijkste, gevolgd door de taal (69 procent) en het kapsel (53 procent) van een man. Toch opvallend dat bij vrouwen 'slechts' twee van de drie belangrijkste criteria op het uiterlijk gebaseerd zijn.

Zeg nu nog eens dat wij oppervlakkig zijn...
© HLN 2013
mannen
vrouwen
relaties
liefde
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi