Belangrijk: het kiezen van de juiste foundation
Vrouwen gaan vaak naar verzorgingswinkels om make-up te kopen of om deskundig advies te vragen.
Ook ik liep de vorige keer de Douglas binnen om te vragen naar het type foundation dat het best bij mij past. De winkelmedewerkster die mij hielp keek als eerst naar mijn huidtype (is overigens moeilijk te bepalen met foundation op) om vervolgens te adviseren. Zij vond dat ik een droge huid heb en smeerde wat foundation op mijn kaaklijn en zei: ‘Kijk deze kleur smelt helemaal in je huid, past perfect bij je’. Ik vond de kleur echter te licht en gaf dat aan maar de visagiste was het daar niet mee eens.

Toen besloot ik om bij mijn huidige kleur en merk te blijven omdat dit toch het best bij mij past. De conclusie dat ik een droge huid had klopt trouwens ook niet. Omdat winkelmedewerkers schijnbaar regelmatig verkeerd adviseren heb ik tips waarmee je wel de juiste keuze kan maken.

LET OP! Dit kun je het beste doen als je geen make-up op hebt.

Stap 1. Het analyseren van je huidtype
Normale huid: je huid bevat geen droge of vettige delen
Droge huid: je huid heeft geen vettige delen en voelt af en toe strak aan
Zeer droge huid: je huid voelt strak aan en heeft last van schilfering, kan ook tot jeuken lijden
Gecombineerde huid: de T-zone van je huid is vettig en verder normaal
Vettige huid: je huid glimt en heeft geen droge delen

Als je je huidtype hebt bepaalt ben je al een stap dichter bij je perfecte foundation.

Stap 2. Egaliserend of dekkend
Als je een huid hebt met veel oneffenheden (vlekken, meerdere tinten) en/of puistjes, dan heb je een dekkende foundation nodig. Een foundation met een mengeling op basis van olie is heel erg dekkend. Als je een huid hebt met weinig oneffenheden, dan kun je het beste kiezen voor een egaliserende foundation.

Als je donkere kringen hebt en de rest van je huid bevat weinig of geen oneffenheden, dan kun je ook het beste een egaliserende foundation gebruiken, je donkere kringen kun je namelijk camoufleren met een goede concealer.

Stap 3. Kleur bepalen
Een foundation is niet bedoelt om te kleuren maar om te egaliseren en daarom is het heel belangrijk dat je de juiste tint kiest. Zo voorkom je dat je de foundation helemaal moet doorverwerken in de hals. Hoe weet je welke tint het beste bij jou past? Neem een klein beetje foundation op het topje van je wijsvinger en smeer die op je kaaklijn.

Als je geen duidelijke kleurverschil ziet, dan is dat de juiste kleur voor jou. Daarna kun je alsnog kleuren met een poeder, blusher of bronzer bijwerken. Gebruik voor de verandering van seizoenen meerdere kleuren. ‘s Zomers een wat donkerdere tint en in de winter een lichtere.

Heb jij nog tips of tricks? Deel ze dan gerust.
foundation
tips
make up
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi